Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Denmark Design
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Tapet fibra de sticla pentru spitale
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Tapetul din fibră de sticlă este cel mai des folosit în spitalele moderne deoarece sunt ignifuge, pot fi dezinfectate şi îşi păstrează aspectul plăcut mult timp.

Recent, la spitalul Graz, considerat unul dintre cele mai faimoase spitale particulare din Austria, aparţinând ordinului Brothers of Mercy, 35,000 m2 de tapet din fibra de sticla au fost utilizaţi pentru a decora pereţii. Ca un extravagant punct pe "i", logo-ul ordinului a fost inserat în materialele din fibră de sticlă déco.

Tapetul din fibra de sticla a fost folosit pentru a acoperi pereţii în aripa complet nouă. În total, au fost utilizaţi 35,000 m2 de materiale speciale din fibră de sticlă déco. Ca o trăsătura distinctivă, emblema ordinului Brothers of Mercy a fost ţesută în materialele din sticlă déco - o inovaţie de marketing care, până atunci, fusese adoptată numai de către companii, agenţii şi instituţii.

Markus Jocham, architect consultant, a fost implicat în conceperea şi realizarea proiectului încă de la început: "astăzi, un mare procent din spitalele actuale au sticlă déco pe pereţi deoarece doar prin folosirea materialelor din fibră de sticlă déco, se ţine seama în egală măsură şi de funcţionalitate, dar şi de aspect".

Mai ales în zonele aseptice, foarte sensibile, materialele din sticlă déco depăşesc convenţionalele învelitori pentru pereţi.  

Folosite împreună cu vopseaua din latex de mătase, materialele formează suprafeţe curate şi etanşe. Toţi pereţii spitalului pot fi curăţaţi uşor şi rapid şi nu oferă microorganismelor un mediu propice dezvoltării. În plus, interioarele spitalelor pot fi acum frecate, dezinfectate si decontaminate.

Pentru că sunt atât de uşor de curăţat si inofensive din punct de vedere ecologic, materialele din fibră de sticlă déco au depăşit de mult, ca grad de utilizare, faianţa, chiar şi în camerele de operaţie. Motivul ar fi acela că cimentarea faianţei formează o suprafaţă poroasă. Bacteriile şi viruşii găsesc, în spaţiile dintre bucăţile de faianţă, condiţiile ideale pentru germinare. Pe de altă parte, materialele din sticlă déco nu lasă spaţii şi sunt la fel de uşor de curăţat ca şi faianţa.

De asemenea, în combinaţie cu straturile potrivite de vopsea, materialele din fibră de sticlă déco sunt ignifuge şi au cel mai mare grad de rezistenţă împotriva focului.  "Tapeturile PVC pot garanta protecţie împotriva incendiilor doar prin procentul ridicat de clor. Cu toate acestea, în cazul unui incendiu, s-ar elimina în mod inevitabil gaze dăunătoare, cum ar fi vapori de acizi clorhidrici şi dioxin. Astfel, tapeturile ar deveni un risc pentru sănătatea oamenilor", spune Jocham.
"Cu siguranţă, tapetul cel mai rezistent din lume"

Tapetul din fibra de sticla oferă pereţilor interni protecţie pe termen lung. Îndeosebi într-un spital, acesta este un aspect extrem de important. "Paturile sunt împinse, televizoarele şi echipamentele medicale instalate pe pereţi - toată lumea îşi poate imagina cât trebuie să îndure un tapet într-un spital", spune Jocham. "Tapeturile tradiţionale nu se dovedesc foarte eficiente cu aceste greutăţi fizice, iar consecinţele sunt crestături şi stricăciuni produse în tencuială".

Durabilitatea lor nu numai conservă aspectul, ci reduce şi costurile. În mod normal, după 7, cel mult 15 ani, orice spital are nevoie de o renovare totală. Totuşi, cu materialele din sticlă deco, intervalul de timp dintre renovări se poate mări considerabil. "În esenţă, materialele din sticlă déco nu se strică niciodată. Este suficient să le vopseşti cu un strat până la 10 ori, fără să afectezi aspectul texturii.
Rezistentă, durabilă şi economică - alături de numeroasele aspecte tehnice ale fibrei de sticlă déco, şi cele estetice reprezintă tot atâtea argumente pentru folosirea ei în spitale.
Din Gura in Gura